Monday, 1 December 2014

Clash of clans ( CoC ) ... KAKI GAME ??


Ok ..
Hye, Assalamualaikum ..
Hari ni aku nak merapu sikit ...
Because xdak idea buat masa2 terdekat ni ..
Xtahulah kenapa idea tu xdatang ..
Geram !! Arghhh !!


Xpalah ...
Korang tahu xgame Clash of Clans or dikenali sebagai COC ??
Kalau xkenal ...
Andalah orang yang tersohor ... :p
Game ni Famous kot ...

" Apa motif ko ni ?? " 

Xdelah ...
Aku cuma nak bagitahu ..
Sapa2 yang main game COC ni Addlah Fb aku ..
Aku nak usya2 gak base korang ....
Hehex ...

"Xde pengajaran langsung post ni ..." ( -_- )

Sebok arr !!!!
K bye ..

Sapa main game COC ?? Hehex
Aku ad 2 ID ...


Tuesday, 7 October 2014

ATTENTION !! SORRY !!


Assalamualaikum ...
Lama xupdate blog dan lama x post ...
Sorrylah sekarang ni aku tengah busy sikit ..

" Busy ?? 
Busy apalah ?? "

Adalah ... Ko xyah nak menyibuk ...

Sekarang ni memang aku xberapa nak ada masa sangat ...
So bulan 11 ni or cuti panjang akhir tahun barulah aku akan update semula blog aku ni ...
Lagipun aku nak exam ...

Ok ..
Itu je aku nak bagitahu ..
K bye ^___^

JANGAN LUPA AKU NOH ..

Thursday, 11 September 2014

Hah !! Biar betol ??



Di sekolah Maahad Tarbiah Islamiah Derang (MTID) ..
Seorang pelajar senior sedang memberi satu tazkirah kepada anak2 buahnya ..
Dalam tazkirah tersebut, beliau menyentuh bab 'BERCOUPLE' ..
" Kita jangan terpedaya dengan hasutan perempuan2 yang cantik2 ..
Kerana perempuan itu adalah Tali Barut Syaitan !! ... "

Salah seorang anak buahnya tekun mendengar dan berfikir tentang kata-kata (Tazkirah) yang telah disampaikan oleh senior tersebut ..
Lalu dia terus menghantar satu pesanan SMS kepada Girlfriendnya ...
       " Cayang ... Nak tanya sikit boleh x ?? "

2 Minit kemudian ...
      " Tanya apa bie ?? " 

" Cayang cayang ... Betul ke cayang ni adalah Tali Barut Syaitan ?? " o.O


#Orang yang pandai hanya paham dengan bahasa isyarat ( xperlu berleter lebih2 )
                                                                                           -Ustaz Abul Khair

Kisah benar dan telah diubahsuai sikit .. hehex
Sorry la noh ??
Tempat kejadian : Dewan Tafaqquh Fiddin di MTID
Tarikh : 4 September 2014


Wednesday, 30 July 2014

PiC Me oN RaYa ... ^__^ ( SinGLe pErSoN )


Hye ...
Aku nak post gambar hari ni ..
Saja aku nak tayang gambar aku ... Hehex
Nanti kalau gambar-gambar aku hilang at HP, Laptop atau apa2 je lah ..
Aku boleh ambik at blog ni balik ...

Raya Pertama 


Raya pertama aku pakai baju warna biru muda ...

HanTu CoRnFLaKe


 

Perhh !! Hilang semua kuih CORNFLAKES ..
Ini kes jenayah ..!!


Haa !! Ada bahan bukti di pinggan seseorang ..
Siapakah yang makan ?? 



JENG JENG JENG !!!


" Ow !! Ko yang makan rupanya !! "

Ehh biorlah ...


Peace Yow !! ( >_< )


SeLFiE 

Comeyy x aku Selfie ??



Apa !! Ada awex tegur aku at Facebook ...
Dia kata nak datang rumah lah ..


Cool kan ?? Mesti awex tu cair satgi .. ^__^
Hurmm .. Bila awex tu nak datang ni ..


Argghhh ! Lambat giler awex tu nak datang rumah ..
Selfie dulu la !!


Aku merayu supaya hari ni awex tu datang rumah .. Huhux
Awak .. Datanglah cepat ..
Saya xlarat nak tungguh dah ni ... PLEASE !!

... 10 JAM KEMUDIAN ...


Yea yea!! Awex tu dah datang !!
Malunya saya ... 


Hye awak ...
Awak dah makan ??
Awak sihat ??
Jom dating ?? Awak free x hari ni ??
Rumah awak at mana ??
Umur berapa ??

" Err ...  Mana satu soalan yang aku kena jawab ni ?? " ( -_- )


Raya Dedua 


Raya kedua baju warna hitam ...

TaYanG RamBuT



Hye ... Tengok rambut aku ...
Style x ??
Hensem x ??

" Beweurkkk !! Nak termuntah .. 
Ambulans ambulans !! ... "


One picture ..


Lagi satu gambar ..

" Woi !! Dah la tu ..!!
Aku xlarat nak tangkap gambar dah ni !! HUH !! "


My FaMiLy



... THE END ...

Tuesday, 29 July 2014

Wahh !! Duet Raya !!


Selamat Hari Raya ..
Hari ni Raya yang ke-3 kan ??


Ok, Raya ..
Bila tiba Hari Raya apa yang korang suka ??
Kalau aku ..
1- Dapat duet Raya .. ( First )
2- Dapat usya awex yang datang rumah ... ( Just joke >_< )
3- Makan kuih dan lemang ... ( Bukan senang nak cari )
4- Xtau ... xingat ... ( Sorry T_T )

" Duet je yang ko tahu ... Hurmm "

Ehh biorlah ..
Aku pelik tengok ko ni ....
Semua entry aku ko nak masuk ..
Huh !!


Duet raya ..
Kalau citer pasal duet raya itulah benda yang aku paling benci ..!!

" Asal lak ?? "

Arghhh !! Ko lagi !!
Hurmm ..
Kecik2 dulu kalau pergi beraya at rumah orang, pak cik or mak cik tu tengok terus bagi duet raya ..
Tapi sekarang ...
Pak cik or mak cik tengok aku macam dah xikhlas je nak bagi duet raya kat aku padahal aku baru form3 ... Huarrhhh !! T_T

Adik2 aku kebanyakkannya dapat duet raya daripada semua orang ..
Tapi aku ...
Hurmm ... Macam hampeh ..
Depa ingat aku dah kahwin kot (-_-)

Dah arr ..
malas aku nak citer bab duet raya ni ...
Menyakitkan hati ...
Ok bye ...
#nak merajuk jap

" Sapa suruh ko citer bab duet raya ... "

Diam arr ko !!

Sunday, 27 July 2014

... SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLFiTRi MaaF ZaHiR & BaTiN ...


... SeLaMaT HaRi RaYa ...
aku ucapkan kepada semua para pemblogger sekalian ..
Mintak maaf kepada semua terutamanya yang kenal aku ...
walaupun dalam blog ni xde seorang pun yang kenal aku ...
Aku mintak maaf erk ??


Kepada yang kampungnya atau rumah yang at Perak tu ..
Jemputlah datang ke kampung aku ye ??
Kalau xdatang lagi bagus ..
Jimat sikit duet, sampul duet, eletrik, tenanga dan masa aku ...

" Aku xtahulah kampung ko at mana ?? "

Ok2 ... Sorry2
Kampung aku dekat dengan Masjid aL-Falah ..
Nak tahu Masjid aL-Falah tu at mana korang search GOOGLE je lah ...

" Xkan nak beraya at masjid kot ..
Bagitahulah alamat terus ... "

Alamak !!
Aku xingat alamat ... Huhux
Tapi xpa ...
Kalau korang dah sampai Masjid aL-Falah tu korang call aku ..
019-421 0729 ...  ( Celcom )

" Orait ... "

Layan lagu raya dulu .. Hehex


Friday, 25 July 2014

Baju raya ... Yahoo !!


Hello !!
Selamat pagi !!

Kalau tanya pasal baju raya mesti korang dah beli kan ??
So aku malas nak tanya ..
cuma aku nak tanya warna apa baju raya korang ??
Hehex ...


" Baju raya ko warna apa ?? "

Itulah soalan yang tengah Hot at laman sosial ..
Tol x ??
Bukan setakat laman sosial je tapi dekat kad raya pon ada jugak ..
Adoyai ... Xde ayat lain ke ??
Dah jemu arr tdengar ayat tu .... Huhux

Ok ..
First Day Raya aku pakai baju melayu warna Biru Muda ...
Raya Kedua warna T-shirt Hitam ..
Raya Ketiga warna T-shirt Hitam ..
Raya Keempat pon warna T-shirt Hitam jugak ...

" Asyik warna hitam je ...
Xjemu ke ?? "

Kawan-kawan aku selalu komen ..
Bukan setakat kawan je tapi mak aku pon sama ..
" Abang long asyik beli T-shirt warna hitam je .. "

Aku memang suka beli T-shirt warna hitam barulah COOL ..
Wana lain xsesuai ..
Nak beli T-shirt warna merah nampak macam budak jambu la pulak kan ??

" Ko kata ko suka warna biru tapi kenapa xbeli T-shirt warna biru ?? "

Bukan aku xmau beli T-shirt warna biru tapi aku dah beli T-shirt warna hitam so, macam mana aku nak beli warna biru ..
Aku bukannya banyak duet ...

Dh arr wei ..
Xlarat nak taip dah ni .
Bye2 ...
Jap2 ... Baju raya korang warna apa ??

Sunday, 13 July 2014

FINAL WEI !!


Woi !!
Final woi pukul 3 pagi bukan pukul 3 petang !!
Jangan lupa tengok !!

" Sembahyang tahajjud lagi bagus ... "

Errr ..
Diam arr ko ..
Kalau ko xmau tengok sudah !! biar aku je yang tengok ...!!
HUH !!


Akhirnya ..
Saat yang ditunggu-tunggu dah tiba ... Hehex
Wei jangan lupa tengok noh FINAL FIFA WORLD CUP kol 3 pagi ...
GERMANY VS ARGENTINA ...

" Hek eleh ... 
Mesti Argentina menang punyalah ..
Cayalah cakap aku ... Aku xtipu ... "

Woi !!
Xpayah nak menyebok arr !!
Confirm GERMANY menang punyalah !!
CONFIRM !!

#giler bola ... Hehex


Friday, 11 July 2014

Kelebihan berSUGI ...


Nak pahala lebih ??
Hanya dengan buat kerja yang ringan kita dapat pahala yang begitu banyak ..
Korang nak x ??
Kalau nak aku nak share ??

" Boleh jugak ... Hehex "


JENG JENG JENG 
Bersugi atau bersiwak menggunakan kayu sugi ...
Sebenarnya bersugi bukannya susah mana pon ..
Bersugi menggunakan kayu sugi lebih senang daripada gosok gigi menggunakan berus gigi ...
Kalau bersugi guna kayu sugi xpayah buboh ubat gigi tapi kalau gosok gigi guna berus gigi kena buboh ubat gigi ..
So mana lagi senang ??
Bersugi kan ??

Jika kita bersugi sebelum sembahyang iaitu sebelum angkat takbir kita akan dapat pahala sebanyak tujuh puluh pahala ..
Banyak bukan ??
NABI S.A.W. bersabda :
             " Dua rakaat sembahyang sunat dengan bersugi lebih baek daripada 70 rakaat 
              sembahyang sunat tanpa bersugi .. "
                                                                                                         ( Riwayat Muslim )

" Wah !!
Banyak giler ...
Mesti kena buat ni ... "

Jom kita amalkan ... ^__^
Bukannya susah mana pun kan ??

Nah !!
Korang baca artikel ni ...
Artikel keburukan berus gigi  >>>>
    http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/02/gunakanlah-kayu-sugi-keburukan-berus.html

Thursday, 10 July 2014

Diary ...


Diary ?
Kome suka tulis diary ??

" EEE ..
Macam budak perempuanlah je tulis diary .."

Hurmmm ..
Xsemestinya orang yang tulis diary ni perempuan ...
Tol x ??


Zaman sekarang ni kalau nampak orang tulis diary je terus kata perangai macam perempuan ..
Ish ish ish
Selalunya yang tulis diary ni perempuan je sebab perempuan rajin ....
Lelaki malas !!

" Hek eleh ..
Perempuan kalau rajin tara mana pon lepas kahwin nanti tetap duduk at dapur jugak ..
HUH !! "

Untunglah kalau perempuan rajin ..
Kalau perempuan tu malas sapa nak masak nanti ??

" Ko cakap macam ko ni perempuan lak ..
Ko ni sebenarnya laki ke perempuan ?? "

Hehex ...
Just posting ...

Fakta !!
Aku suka buat diary jugak ..
Shuu !!
Jangan bagitahu orang lain k ??
Malu aku nanti ... T_T

Sunday, 29 June 2014

Ramadhan is BACK !!


Yeay !!
Ramadhan is back !!
Lepas Ramadhan mesti Raya kan ?? Hehex ..

" Ceh ... Patotlah seronok sangat nak Ramadhan ..
Rupa-rupanya xsabar nak duet ..
Err ... " -_-

Hehex ..
Xdelah ...
Aku memang xsabar nak dapat pahala yang berganda-ganda ..


Kebanyakan orang bila datangnya bulan Ramdhan ..

" Aduhh !! Puasa nak dekat ni ..
Kena makan banyak-banyak sampai kenyang ..
Buat maksiat siap-siap ... 
Kalau nak mencuri, curi siap-siap ..
Sebab kalau mencuri bulan puasa amalan kita xditerima selama setahun ... "

Hurmm ...
Nilah budak-budak zaman sekarang ..
Sepatutnya kita kena seronok bila Ramadhan dah datang ..
Sebab kalau xdak bulan Ramadhan memang susah kita nak dapat pahala yang banyak untuk masuk syurga nanti kan ??

Dah arr ...
Malas aku nak membebel at blog ni ..
Pada bulan Ramadhan ni mari kita perbanyakkan amal ibadat ..
^__^

" Ok .. Jom buat amal ibadat banyak-banyak ..
Jangan makan meggi atas syiling asrama 
dan minum air di paip dalam tandas dah ye ?? "
^__^

Woi !!
Perli aku tu !!
Tu cerita lama arr ..
Xpayah la nak ungkit ..!!

" Laaa ..
Ko terasa ke ?? "

Errr ....

Cartoon Ramadhan klik HERE .. >_<

Friday, 27 June 2014

Penggunaan kata SAYA & AWAK dalam percakapan ...


" Hye awak .... :-D .... 
Dok buat apa tu ?? Sebok eh ??
Sihat ke ?? 
kalau awak sihat jom la teman saya pi dating ... NAK X ?? "

Penggunaan kata SAYA atau AWAK ...
At Malaysia ni yang selalu guna perkataan macam ni bila seorang
lelaki tu sedang bercakap dengan perempuan ataupun seorang
perempuan sedang bercakap dengan lelaki ..
Atau apa-apa je la !!..















Sebenarnya aku xsuka cakap saya2 awak2 ni bila bersembang dengan perempuan
tambah-tambah lagi dengan laki ... HUH !! LAGI ARR GELI !!
Sebab tu at blog aku tulis aku2 ko2 ( perak ) hang2 ( kedah ) kau2 ( KL ) je ...
Bagi aku cakap saya2 awak2 ni macam ayat mengedik, mengorat atau sebagainya ..
Aku cuma cakap saya2 awak2 ni pada waktu tertentu je ..

Macam aku nak pergi beli bawang at kedai ...
So, aku cakap la cmni :
" Makcik, bagi saya bawang sekilo ... "
Kata orang :
" Aik !! Tadi ko cakap ayat mengedik la apa la ... 
Tapi sekarang ni ko un cakap jugak kan ??.. "
Memanglah kena cakap saya2 xkan nak cakap aku2 ko2 kot ... -_-
" Woi makcik, bagi aku bawang sekilo " ...



Aku xcakap yang sapa yang cakap saya2 awak2 ni adalah orang yang gedik ..
Aku just nak bagitahu je yang aku ni xsuka cakap saya2 awak2 ...
Hanya cakap saya2 awak2 pada tempat dan waktu tertentu sahaja ...
JANGAN SALAH FAHAM K ??

Friday, 20 June 2014

MySolat


" Wei Zohor masuk pukul berapa ??
At rumah aku ni xdak Jadual waktu solat ... Hehex "

Aku boleh bagitahu ko tapi ko kena bagitahu dulu apa
password wifi rumah ko ni ...
Aku nak dowload MySolat ...

" Hah !! MySolat ??
Application pa tu ?? "


Haaaaa.....
MySolat ni Application untuk tengok waktu solat ...
Kita xpayah susah-susah nak pergi beli Taqwim at kedai ...
Dowload je senang ...
Jimat masa, tenaga dan duet ...
Dalam MySolat ni ada Application tambahan ...

"Application apa pulak dah !! "

Dalam MySolat tu ada compass ( arah qiblat )
dan kita boleh tengok masjid-masjid yang berdekatan dengan kita ...
Kalau ada MySolat ni kita bolehlah solat awal sikit ye !!

" Ok ... Satgi aku dowload ... Hehex "

  

Perkataan-perkataan pendek yang diBENCI ramai ketika tengah MESEJ ...


Wei ! Ko tahu x tadi aku pergi kedai pastu aku ternampak seorang
awex yang cantik ...
Aku usha awex tu lama-lama pastu dia panggil aku ...
Pastu pastu dia suruh aku intro .... Syok woo !!

" Ow ... "



FAKTA !!
Aku rasa semua orang mesti menyampah bila kita tengah mesej seseorang tu
dia tulis perkataan-perkataan seperti berikut :
1 ) ow ...
2 ) Hmmm atau Hurmmmm .. ( tanpa tambahan perkataan selepas Hurmm )

Macam dialog at atas tu ...
Aku cerita punyalah panjang at kawan aku tu ...
Tapi dia balas ow je ...
HUH !! GERAM GILER !!
Kalau korang mesti xsuka kan ?? TOL X ??

Sama la macam perkataan Hmmm ...
Aku xkisah kalau orang tu tulis perkataan Hmmm pastu ditambahkan lagi
dengan perkataan selepas hmmm tu ...
Contohnya :
 " Hurmmm ... Aku rasa macam tu jugak .... " ( macam ni xpa )
Tapi kalau macam ni !! Memang aku menyampah !!
" Hmmmm ... " ( yang ni memang menyakitkan hati )

So, kalau korang xnak orang menyampah mesej dengan korang ...
Janganlah tulis perkataan-perkataan pendek macam yang aku citer tadi tu ye ??
SEBAGAI NASIHAT !! Hehex ...

Saja post .... BORING !! Huhux

Friday, 13 June 2014

Back to SCHOOL !!



Huarrhh !!!
Sedihnya nak pergi kolah dah ..
Xboleh nak berblogger dah ... Huhux
Kena tunggu cuti baru boleh berblogger balik ..

" Alaa ... Sekolah je pon ..
Lepas habis sekolah nanti ko sambung la berblogger balik .. "


Ko cakap memang la senang ..
Sebab ko sekolah kebangsaan ...
Berulang bukannya berasrama ..
Aku sekolah berasrama ..
Sebulan atau 2 minggu sekali baru boleh balik rumah ...
Err ..

Time PIALA DUNIA nak mula time tulah nak sekolah ..
Geram betul ..
Hurmm ...


K arr ..
Aku nak pergi sekolah dulu ..
Bye ^__^
See you again ...

JUMPA LAGI FREN !! >_<

Wednesday, 11 June 2014

Alhamdulillah !! Dah 100 Followers ..


Yeay !! Follower aku dah cukup 100 ...
Nampaknya aku berblogger dah 18 hari ...

" Laa ... buat syok pa ...
Hari tu post 50 Follower hari ni post 100 Follower pulak ..
Xde benda lain ke yang ko boleh post ... "

Ko ni memang suka menyibuk kan ??
Semua post-post aku ko nak masuk ..
Err ..


Korang nampak kan ??
Follower aku dah cukup 100 wo !!
Bukan senang nak dapat ...
Disebabkan blog aku ni masih baru so pengunjung pon masih sikit ...


" Eleh ... Baru 100 Follower dah kecoh ..
Aku dapat 1000 Follower xkecoh macam ko pon ... "

Errr ...
Menyibuk lagi dia ni ..
Hurmm ..
K. arr bye !!
^__^

Tuesday, 10 June 2014

Jom Daftar ^__^ ( Bina Duet )


Hye ..
Nak duet ??

" Nak nak !!
Senanglah macam ni ...
Belum buat kerja apa-apa dah dapat duet ..
Perhh !! Terbaek arhh !! "

Hoi hoi !!  -_-
Sapa kata xkena buat kerja ...

" Alaaa .. Kena buat kerja jugak k ?? Huhux 
Kena buat kerja apa ?? "



Haaa ..
Ko daftar 8Share.com ni ...

" Hoi hoi .. Aku tanya ni ...
Nak kena buat kerja apa .. "

Alaaa ... Senang je ..
Kita kena promote iklan yang dia bagi ..
Sekali orang klik kita akan dapat 20 sen ..
Dia macam ChrupChrup .....

" 20 sen je !! Sikitnya !!
Nak makan nasi pon xlepas macam ni .. "

Apa la ko ni ..
Kalau 10 orang klik ko akan dapat 2 ringgit kan ??
Kalau 100 orang klik ko akan dapat 200 ringgit ..
So kalau ko nak duet banyak rajin-rajinlah promote k ??

" Ye la ... Nak daftar at mana ?? "

Ko klik HERE ...

Selamat Mencuba ^__^

Monday, 9 June 2014

Buang FaceBook THEME !!


" Wei .. Hari tu ko ajar nak tukar theme Facebook kan ??
So, sekarang ni macam mana nak buang theme Facebook tu ye ?? "

ow ... ok2 ..
Jap eh ...
Aku tengah taip la ni ...


Haaa ...
Tengok gambar tu ...
Ni ada satu permintaan dari kawan aku ...
Dia tanya macam mana nak tukar balik theme Facebook ke theme yang asal ..

Kepada Muhammad Amir ..
Sila tengok Tutorial di bawah ye ... ^__^
Kalau kome baik hati kome ADDlah FaceBook dia .. Hehex
>_<

TuToRiaL


1. Namapak xkotak merah yang ada dalam gambar at bawah ni ??

   " Nampak !! So ?? "

   So tekanlah ....
   Banyak tanya pulak dia ni .... HUH


2. Tekan DELETE ...
    And then SIAP !!!


Senang je kan ??
Bukannya susah sangat pon ...

" Errr ... "

Sketch Up ?? ( Gambar 3D )


" Sketch Up tu apa wei ?? 
Aku xpaham la nak guna benda merepek macam tu .. "

Sketch Up ni satu App untuk buat gambar 3D ...


Cer tengok gambar atas tu ...
Cantik kan ??
Tapi tu bukan aku buat ... Hehex
Aku xpro la nak buat gambar sampai cantek macam tu sekali ...

Aku kalau boring aku buatlah benda-benda merapu dengan Sketch Up ni ..
Aku cadangkan kome kalau boring DOWLOADlah Sketch Up ni ..

" Nak ambik at mana Sketch Up ??
Xkena bayar ke ?? "

Ko cari at google ...
Ataupun ko klik HERE ..
Sketch Up ada 2 jenis ..
Satu Free dan satu lagi kena bayar ...
Aku guna yang Free je ..


Haaa .....
Yang ni aku yang buat ..
Tapi xsiap lagi ... Hehex
Dalam proses tu ..
Sorry la xberapa nak cantik macam gambar yang at atas tu ..

" Mana ko belajar benda-benda macam ni ?? "

Aku belajar sendiri arr ...
Kita boleh buat duet dengan Sketch Up ni ..
Itupun kalau kome pandai arr ..
Aku buat Sketch Up ni hanya suka-suka je ...
^__^

Cara mudah CHECKMATE ( chess )


"Setiap kali aq men chess je mesti kalah ... hurmm 
xde ke cara nak checkmate cepat kit hah !!"



Ada ... cer tengok tutorial di bawah eh ... 
Tapi kadang-kadang menjadi .. kadang-kadang xmenjadi
Ikot kepandaian orang yang main la ...

TuToRiaL


Langkah yang Pertama : 
             Gerakkan anak buah dahulu supaya yang Taiko dpt keluar jugak...
 

Langkah yang Kedua :
              Selepas itu, gerakkan "Bishop" untuk mengukuhkan pertahanan...


Langkah yang Ketiga :
                       Gerakkan "Queen" untuk membuat serangan hendap kepada pihak lawan...



 Langkah yang Keempat :
                       Bersedia untuk membuat serangan???....
                       Gerakkan "Queen" ke empat langkah ke hadapan dan menang...





................. sEnAnG BuKaN ??? ................

Sunday, 8 June 2014

Dialog ...




Baca dialog at bawah ni ..
Baca noh ... Jangan jadi PEMALAS sangat !!
Bukannya panjang sangat pon dialog ni ....

DiaLoG


warna merah tu aku ...
warna hitam tu ditujukan kepada semua orang eh ??

" Assalamualaikum .. wei !! "
" Haa ... Baguslah kalau ko on9 ( FB ) ... 
Aku nak bagitahu sesuatu ni .. "
" Hehex ... Apadya ?? "
" Tapi aku takutlah nak bagitahu ko ... 
Aku takut ko bagitahu orang lain je ... huhux "
" Alaa ... Bagitahu je la .. Aku xbagitahu orang lain eh .. "
" Ye ke ?? Hmm ... Ko kena janji dengan aku dulu yang ko 
xkan bagitahu sesiapa pon walaupun kawan baek ko skalipun !! "
" K2 .. Aku janji .. PROMISE !! "
"K .. Aku caya cakap ko .. Hurmm "
" Kalau dah caya bagitahu je la ... "
" Hmm ... Sebenarnya aku .. huhux ..
Aku takutlah nak bagitahu ko .. Aku takut rahsia ni terbocor ..
BAHAYA TAU X  !! "
" SUMPAH !! Aku xkan bagitahu sesiapa hanya kita dua sahaja
yang tahu k ?? "
" Hmm ... Ye la ... Sebenarnya ... Aku .. "
" Aku pa ?? "
" Sebenarnya aku nak TERKENCING !! "
" KURANG AJAR KAU !!! "

Jangan lupa SHARE at orang lain ye ?? >_< ...

Saturday, 7 June 2014

Haram pakai TUDUNG !! ( Berita )



Ape dah jadi dengan Malaysia ni ?? 
Lepas naikkan harga barang .... 
Lepas tu isu coklat pulak ...
Adoyai ...
Sekarang ni isu mengharamkan wanita memakai tudung pulak !!

Whats goin on ?? 
KERAJAAN MALAYSIA AKAN HARAMKAN PEMAKAIAN TUDUNG DI IPTA 
& IPTS TERMASUK SEKOLAH ... 
Pihak Menteri juga sudah mengeluarkan notis bagi Pengharaman Pemakaian 
Tudung ini di semua IPTA dan IPTS ...
Dan juga akan menghantar notis ini ke sekolah-sekolah ... 
Pihak Menteri juga telah menyenaraikan beberapa jenis tudung yang haram dipakai sewaktu berada di dalam Sekolah ataupun Kawasan Kampus ...
Antara jenis TUDUNG yang xboleh diPAKAI ialah > >
1- Tudung Saji .... 
2- Tudung Periuk .... 
3- Tudung Botol .... 
4- Tudung Cat .. .

" Kurang ajar ko !! "

Hahax ... Rilex brader ..
Ko dah kenakan ??
So, share la at orang lain ...
Aku ambik berita ni at FaceBook ... Hehex 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...