Wednesday, 30 July 2014

PiC Me oN RaYa ... ^__^ ( SinGLe pErSoN )


Hye ...
Aku nak post gambar hari ni ..
Saja aku nak tayang gambar aku ... Hehex
Nanti kalau gambar-gambar aku hilang at HP, Laptop atau apa2 je lah ..
Aku boleh ambik at blog ni balik ...

Raya Pertama 


Raya pertama aku pakai baju warna biru muda ...

HanTu CoRnFLaKe


 

Perhh !! Hilang semua kuih CORNFLAKES ..
Ini kes jenayah ..!!


Haa !! Ada bahan bukti di pinggan seseorang ..
Siapakah yang makan ?? 



JENG JENG JENG !!!


" Ow !! Ko yang makan rupanya !! "

Ehh biorlah ...


Peace Yow !! ( >_< )


SeLFiE 

Comeyy x aku Selfie ??



Apa !! Ada awex tegur aku at Facebook ...
Dia kata nak datang rumah lah ..


Cool kan ?? Mesti awex tu cair satgi .. ^__^
Hurmm .. Bila awex tu nak datang ni ..


Argghhh ! Lambat giler awex tu nak datang rumah ..
Selfie dulu la !!


Aku merayu supaya hari ni awex tu datang rumah .. Huhux
Awak .. Datanglah cepat ..
Saya xlarat nak tungguh dah ni ... PLEASE !!

... 10 JAM KEMUDIAN ...


Yea yea!! Awex tu dah datang !!
Malunya saya ... 


Hye awak ...
Awak dah makan ??
Awak sihat ??
Jom dating ?? Awak free x hari ni ??
Rumah awak at mana ??
Umur berapa ??

" Err ...  Mana satu soalan yang aku kena jawab ni ?? " ( -_- )


Raya Dedua 


Raya kedua baju warna hitam ...

TaYanG RamBuT



Hye ... Tengok rambut aku ...
Style x ??
Hensem x ??

" Beweurkkk !! Nak termuntah .. 
Ambulans ambulans !! ... "


One picture ..


Lagi satu gambar ..

" Woi !! Dah la tu ..!!
Aku xlarat nak tangkap gambar dah ni !! HUH !! "


My FaMiLy



... THE END ...

Tuesday, 29 July 2014

Wahh !! Duet Raya !!


Selamat Hari Raya ..
Hari ni Raya yang ke-3 kan ??


Ok, Raya ..
Bila tiba Hari Raya apa yang korang suka ??
Kalau aku ..
1- Dapat duet Raya .. ( First )
2- Dapat usya awex yang datang rumah ... ( Just joke >_< )
3- Makan kuih dan lemang ... ( Bukan senang nak cari )
4- Xtau ... xingat ... ( Sorry T_T )

" Duet je yang ko tahu ... Hurmm "

Ehh biorlah ..
Aku pelik tengok ko ni ....
Semua entry aku ko nak masuk ..
Huh !!


Duet raya ..
Kalau citer pasal duet raya itulah benda yang aku paling benci ..!!

" Asal lak ?? "

Arghhh !! Ko lagi !!
Hurmm ..
Kecik2 dulu kalau pergi beraya at rumah orang, pak cik or mak cik tu tengok terus bagi duet raya ..
Tapi sekarang ...
Pak cik or mak cik tengok aku macam dah xikhlas je nak bagi duet raya kat aku padahal aku baru form3 ... Huarrhhh !! T_T

Adik2 aku kebanyakkannya dapat duet raya daripada semua orang ..
Tapi aku ...
Hurmm ... Macam hampeh ..
Depa ingat aku dah kahwin kot (-_-)

Dah arr ..
malas aku nak citer bab duet raya ni ...
Menyakitkan hati ...
Ok bye ...
#nak merajuk jap

" Sapa suruh ko citer bab duet raya ... "

Diam arr ko !!

Sunday, 27 July 2014

... SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLFiTRi MaaF ZaHiR & BaTiN ...


... SeLaMaT HaRi RaYa ...
aku ucapkan kepada semua para pemblogger sekalian ..
Mintak maaf kepada semua terutamanya yang kenal aku ...
walaupun dalam blog ni xde seorang pun yang kenal aku ...
Aku mintak maaf erk ??


Kepada yang kampungnya atau rumah yang at Perak tu ..
Jemputlah datang ke kampung aku ye ??
Kalau xdatang lagi bagus ..
Jimat sikit duet, sampul duet, eletrik, tenanga dan masa aku ...

" Aku xtahulah kampung ko at mana ?? "

Ok2 ... Sorry2
Kampung aku dekat dengan Masjid aL-Falah ..
Nak tahu Masjid aL-Falah tu at mana korang search GOOGLE je lah ...

" Xkan nak beraya at masjid kot ..
Bagitahulah alamat terus ... "

Alamak !!
Aku xingat alamat ... Huhux
Tapi xpa ...
Kalau korang dah sampai Masjid aL-Falah tu korang call aku ..
019-421 0729 ...  ( Celcom )

" Orait ... "

Layan lagu raya dulu .. Hehex


Friday, 25 July 2014

Baju raya ... Yahoo !!


Hello !!
Selamat pagi !!

Kalau tanya pasal baju raya mesti korang dah beli kan ??
So aku malas nak tanya ..
cuma aku nak tanya warna apa baju raya korang ??
Hehex ...


" Baju raya ko warna apa ?? "

Itulah soalan yang tengah Hot at laman sosial ..
Tol x ??
Bukan setakat laman sosial je tapi dekat kad raya pon ada jugak ..
Adoyai ... Xde ayat lain ke ??
Dah jemu arr tdengar ayat tu .... Huhux

Ok ..
First Day Raya aku pakai baju melayu warna Biru Muda ...
Raya Kedua warna T-shirt Hitam ..
Raya Ketiga warna T-shirt Hitam ..
Raya Keempat pon warna T-shirt Hitam jugak ...

" Asyik warna hitam je ...
Xjemu ke ?? "

Kawan-kawan aku selalu komen ..
Bukan setakat kawan je tapi mak aku pon sama ..
" Abang long asyik beli T-shirt warna hitam je .. "

Aku memang suka beli T-shirt warna hitam barulah COOL ..
Wana lain xsesuai ..
Nak beli T-shirt warna merah nampak macam budak jambu la pulak kan ??

" Ko kata ko suka warna biru tapi kenapa xbeli T-shirt warna biru ?? "

Bukan aku xmau beli T-shirt warna biru tapi aku dah beli T-shirt warna hitam so, macam mana aku nak beli warna biru ..
Aku bukannya banyak duet ...

Dh arr wei ..
Xlarat nak taip dah ni .
Bye2 ...
Jap2 ... Baju raya korang warna apa ??

Sunday, 13 July 2014

FINAL WEI !!


Woi !!
Final woi pukul 3 pagi bukan pukul 3 petang !!
Jangan lupa tengok !!

" Sembahyang tahajjud lagi bagus ... "

Errr ..
Diam arr ko ..
Kalau ko xmau tengok sudah !! biar aku je yang tengok ...!!
HUH !!


Akhirnya ..
Saat yang ditunggu-tunggu dah tiba ... Hehex
Wei jangan lupa tengok noh FINAL FIFA WORLD CUP kol 3 pagi ...
GERMANY VS ARGENTINA ...

" Hek eleh ... 
Mesti Argentina menang punyalah ..
Cayalah cakap aku ... Aku xtipu ... "

Woi !!
Xpayah nak menyebok arr !!
Confirm GERMANY menang punyalah !!
CONFIRM !!

#giler bola ... Hehex


Friday, 11 July 2014

Kelebihan berSUGI ...


Nak pahala lebih ??
Hanya dengan buat kerja yang ringan kita dapat pahala yang begitu banyak ..
Korang nak x ??
Kalau nak aku nak share ??

" Boleh jugak ... Hehex "


JENG JENG JENG 
Bersugi atau bersiwak menggunakan kayu sugi ...
Sebenarnya bersugi bukannya susah mana pon ..
Bersugi menggunakan kayu sugi lebih senang daripada gosok gigi menggunakan berus gigi ...
Kalau bersugi guna kayu sugi xpayah buboh ubat gigi tapi kalau gosok gigi guna berus gigi kena buboh ubat gigi ..
So mana lagi senang ??
Bersugi kan ??

Jika kita bersugi sebelum sembahyang iaitu sebelum angkat takbir kita akan dapat pahala sebanyak tujuh puluh pahala ..
Banyak bukan ??
NABI S.A.W. bersabda :
             " Dua rakaat sembahyang sunat dengan bersugi lebih baek daripada 70 rakaat 
              sembahyang sunat tanpa bersugi .. "
                                                                                                         ( Riwayat Muslim )

" Wah !!
Banyak giler ...
Mesti kena buat ni ... "

Jom kita amalkan ... ^__^
Bukannya susah mana pun kan ??

Nah !!
Korang baca artikel ni ...
Artikel keburukan berus gigi  >>>>
    http://little-queen-qkhadeeja.blogspot.com/2013/02/gunakanlah-kayu-sugi-keburukan-berus.html

Thursday, 10 July 2014

Diary ...


Diary ?
Kome suka tulis diary ??

" EEE ..
Macam budak perempuanlah je tulis diary .."

Hurmmm ..
Xsemestinya orang yang tulis diary ni perempuan ...
Tol x ??


Zaman sekarang ni kalau nampak orang tulis diary je terus kata perangai macam perempuan ..
Ish ish ish
Selalunya yang tulis diary ni perempuan je sebab perempuan rajin ....
Lelaki malas !!

" Hek eleh ..
Perempuan kalau rajin tara mana pon lepas kahwin nanti tetap duduk at dapur jugak ..
HUH !! "

Untunglah kalau perempuan rajin ..
Kalau perempuan tu malas sapa nak masak nanti ??

" Ko cakap macam ko ni perempuan lak ..
Ko ni sebenarnya laki ke perempuan ?? "

Hehex ...
Just posting ...

Fakta !!
Aku suka buat diary jugak ..
Shuu !!
Jangan bagitahu orang lain k ??
Malu aku nanti ... T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...